Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Det finns ett massivt stöd för att skydda mer natur”

  WWF menar att det måste fram mer pengar till miljö- och naturvård, något som även svenska folket tycker är en bra idé.

  I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver representanter från Världsnaturfonden att den biologiska mångfalden i Sverige minskar på ett oroväckande sätt. Än mer problematiskt blir det därför att Sverige halkar efter andra EU-länder då det kommer till skydd av värdefull natur.

  Bland 27 EU-länder ligger vi i själva verket på plats 19 när det gäller hur stor landareal vi procentuellt sett har skyddat och på plats 18 för statens avsatta miljöbudget av BNP (…).

  WWF skriver vidare att de genomfört en opinionsundersökning som samtidigt visar att ”det finns ett massivt stöd för skydd av natur och biologisk mångfald hos de svenska väljarna”. Nästan alla av de tillfrågade menar att det är viktigt att Sverige når de uppsatta miljömålen, och när det kommer till att stärka resurserna så kan 62 procent av de tillfrågade ”tänka sig att betala mer i skatt eller omfördela skattemedel för att skydda naturen och den biologiska mångfalden bättre”.

  Enligt WWF har det sedan 2007 blivit allt mindre pengar till detta och det som efterfrågas nu är därför bland annat förstärkta anslag för miljö- och naturvård i regeringens kommande budget.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.