Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Döda havsbottnar breder ut sig i Östersjön

  År 1900 fanns det 5 000 kvadratkilometer döda bottnar i Östersjön. Nu handlar det om 60 000 kvadratkilometer.
  Ett internationellt forskarlag har lyckats visa hur syrebristen i Östersjön förvärrats under de senaste 115 åren. I ett pressmeddelande från Lunds universitet framgår att syrebristen lett till att de döda havsbottnarnas storlek ökat tiofaldigt under perioden. Här konstateras också att Östersjön nu har världens största yta av syrefattiga havsbottnar orsakade av människan.
  Framför allt är det tillförseln av näringsämnen som orsakat syrebristen. Det handlar bland annat om en ökad användning av gödningsmedel, intensivare djurhållning, förbränning av fossila bränslen och utlopp från reningsverk. Även en ökad temperatur i bottenvattnet har förvärrat problemet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!