Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ekonomer och forskare: höj bensinskatten

  Som Supermiljöbloggen rapporterade tidigare i veckan, når bensinpriset nu nya toppnivåer. Nu menar ekonomer att bensinen fortfarande är för billig.

  – Trots att den svenska beskattningen hör till de högsta i världen talar mycket för att den borde vara högre, säger Dagens Industris Viktor Munkhammar.

  Han får stöd av Statens väg- och transportforskningsinstitut. De menar att kostnaden för utsläpp och förstörelse är högre än det pris man idag betalar för bensinen. Därför ska skatten höjas.
  Emot denna faktabaserade åsikt står ett förvirrat Facebookupprop, som uppmanar till att inte tanka bilen idag (11/3) för att protestera mot bensinskatten. De bryr sig varken om att oljan tar slut eller att oroligheterna fortsätter i de oljeproducerande länderna i arabvärlden (vilket orsakat den senaste prishöjningen). Staten ska göra det billigt att skita ner, är deras melodi.
  Vi på Supermiljöbloggen är nu nyfikna på om någon populistisk politiker tar upp missnöjet och går emot forskningen, som förra gången det begav sig.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.