Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU kan inte enas om mat i biobränsle

  Striderna om hur mycket mat biobränsle får innehålla fortsätter. EU:s energikommisionär Guenther Oettinger menar att ju mer beslutet dröjer, desto större blir importen av gas och olja, och att OPEC och Ryssland är de ända som tjänar på dröjsmålet.

  För att minska risken för ökade matpriser och oavsiktliga miljökonsekvenser har det talats om att begränsa matinnehållet till 5 %. En ”oavsiktlig miljökonsekvens” skulle kunna vara att skog huggs ner för odling av grödor till biobränsle, skog som annars skulle ha lagrat koldioxid, och det blir på så vis ingen vinst för klimatet.

  Danmarks energiminister Martin Lidegaard efterfrågar en hård policy som inkluderar främjandet av nya generationens biobränslen från alger och sopor.

  Energiindustrin vill inte se en sådan begränsning. De är också negativa till femprocentmålet. De har investerat i grödor som skulle drabbas, och menar att det kan kosta människor deras jobb. Litauen, som leder EU för tillfället, vill höja gränsen till 7 %.

  Läs mer:

  https://supermiljobloggen.se/nyheter/2013/06/eu-debatt-hur-mycket-mat-ska-bli-biobranslen

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.