Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Förnybara investeringar backar för första gången på 18 år

  Investeringar i förnybar energi runtom i världen har stannat upp för första gången sedan 2001, rapporterar Internationella Energiorganet, IEA. Den förnybara kapaciteten ökade lika mycket under 2018 som 2017. Men sett till den årliga expansion som behövs för att följa Parisavtalets klimatmål uppnåddes bara 60 procent av målsättningen.

  Enligt IEA:s framtidsspaningar måste den förnybara kapaciteten öka med ca 300 Gigawatt per år fram till 2030. Under 2018 landade denna siffra på blygsamma 180 Gigawatt.

  Världen har inte råd att pausa utbyggnaden av förnybara energikällor och regeringar måste agera snabbt för att rätta till den här situationen(…) Tack vare snabbt sjunkande kostnader är den förnybara energins konkurrenskraft inte längre starkt knuten till ekonomiska incitament. Vad den huvudsakligen behöver är stabila strategier som stöds av en långsiktig vision(…), manade IEA:s VD Fatih Birol.

  Kina, EU och USA är världens tre största marknader för utbyggnad av förnybara energislag. Under 2018 stod Kina för 45 procent av den totala ökningen.

   


  SMB granskar medias miljöbevakning. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!