Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fyra ministrar ska styra upp Vattenfall

  Foto: Anders Hellberg

  Energibolagets uppdrag ska förtydligas.
  Regeringen meddelade i dag att en statsrådsgrupp satts samman för att ”ta ett helhetsgrepp när det gäller styrning av Vattenfall i syfte att göra bolaget ledande i omställningen av energisystemet mot en högre andel förnybar energi”.
  Gruppen leds av närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S). Även klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP), energiminister Ibrahim Baylan (S) samt finansmarknadsminister Per Bolund (MP) ingår.
  I ett pressmeddelande från regeringen framgår att statsrådsgruppen vill ”få en komplett information över Vattenfalls verksamhet samt förtydliga styrningen och uppdraget för Vattenfall”.
  Till Expressen kommenterar Annika Jacobson, chef för Greenpeace i Sverige:
  Med tanke på regeringens mål om 100 procent förnybar energi är det självklart att detta också ska återspeglas i ägardirektivet till statliga Vattenfall.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.