Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  GT fortsätter sin kamp mot miljön med ny kampanj

  Bilköer är inget som skrämmer GT så länge de kan
  kampanja mot miljön

  Kvällstidningen GT har under senaste veckan skämt ut sig genom att ställa sig utanför en köttfri festival och delat ut gratis kött. Nu fortsätter man sin kamp mot miljön genom att starta upp en kampanj mot trängselskatter i Göteborg. 

  Vid midnatt lanserades GT:s nya kampanj – ”Folkomrösta om trängselskatten i Göteborg”. I dagens tidning finns det talonger att riva ut, signera och skicka in om man vill ha en folkomröstning. Kampanjen är märklig ur framförallt två perspektiv:

  1. GT tycks inte vilja ha mindre trängsel, mindre utsläpp och renare luft i Göteborg. Dessa tre effekter fick nämligen trängselskatten i Stockholm, och beslutet om trängselskatt i Göteborg baseras på att dessa effekter även kommer att uppnås där.

  2. Även om det blir en folkomröstning så kanske resultatet blir meningslöst. För det första ingår trängselskatten i infrastrukturspaketet ”Västsvenska paketet” – ett paket som både är blocköverskridande och sträcker sig över flera regioner och kommuner. För det andra är beslutet om trängselskatten tagit i riksdagen, vilket gör att en kommunal folkomröstning får mindre betydelse.

  Det går bra nu, GT. Först får ni kritik för er köttkupp. Nu lanserar ni en kampanj om en folkomröstning som ändå inte kommer få någon konsekvens.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.