(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Hatt KU-anmäls: Kräver att Ringhals ska köras trots säkerhetsbrister

Miljöpartiet har KU-anmält energiminister Anna-Karin Hatt, orsaken är ett uttalande i rapport där Hatt säger att hon förväntar sig att Ringhals levererar el under vintermånaderna, trots att strålskyddsinspektionen ser så stora brister i säkerheten att de hotar med att stänga ned kärnkraftverket.

Anna-Karin Hatt

Supermiljöbloggen skrev redan i förrgår om hur Ringhals har fått hård kritik ifrån strålsäkerhetsinspektionen efter en brand som uppstod i kärnkraftverket på grund av en gammal dammsugare. Detta, tillsammans med flera andra incidenter har lett till att strålsäkerhetsinspektionen nu hotar med att dra in tillståndet för Ringhals. Kärnkraftverket har stått under särskild tillsyn sen 2009 på grund av bristande säkerhet.

Men trots dessa säkerhetsbrister vill energiminister Anna-Karin Hatt att Ringhals ska börja producera el så snart som möjligt. Till Svt rapport säger hon

– Jag förväntar mig att kärnkraftsbolagen, precis som de har lovat, ser till att kärnkraftsreaktorerna levererar nu inför vintermånaderna

Uttalandet har fått Miljöpartiet att reagera.

– Energiministern hetsar kärnkraftsägarna att köra reaktorerna fastän det brister i säkerheten. Vi ser en stor fara med att Hatt själv vill avgöra om ett känkraftverk är säkert, säger Lise Nordin, energitalesperson för Miljöpartiet

Supermiljöbloggen har också tidigare skrivit om hur elbolagen till skillnad från Hatt, inte trodde att kärnkraftverken skulle leverera enligt den utsatta tidtabellen i vinter. Det verkar som att elbolagen kommer få rätt.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.