Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ikea utökar solpanelsförsäljning

  Historiens största klimatmarsch, Rockefeller som lovar att bara investera förnybart och nu detta. Ikea lovar i samband med FN:s klimatmöte i New York att utöka försäljningen av solpaneler. Sedan 2012 har de sålts i Storbritannien, där de gjort succé. Solpanelerna kommer att finnas på plats i Schweiz från mitten av december och i Nederländerna redan den 28 oktober, även Ikea Sverige ser över möjligheterna.

  – Vi vet att våra kunder vill spara energi och leva ett mer hållbart liv hemma, men vi anser inte att de ska behöva spendera mer tid och pengar för att göra det. Därför är vi fast beslutna att göra hållbarhet både prisvärt och attraktivt för så många människor som möjligt. Jag är mycket glad över att vi nu kommer att erbjuda solenergi till konsumenter på ytterligare åtta marknader, med start i Nederländerna och Schweiz, säger Peter Agnefjäll, VD och koncernchef Ikea Gruppen, i ett pressmeddelande.

  Förutom att satsa på solpaneler meddelar Ikea att de från 2020 endast ska tillhandahålla heminredning som är 100 procent förnybara och/eller komma från återvunnet material. Förhoppningen är att minska koldioxidutsläppen med 700 000 ton per år. Det motsvarar utsläppen från 100 000 amerikanska hems elanvändning.
   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!