Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Läckt EU-förslag kan leda till överfiske

  Ett läckt förslag från EU-kommissionen vill slopa de gamla fiskekvoterna och kan komma att hota bestånden i Baltiska havet och i Nordsjön.

  Enligt EU:s gemensamma fiskeripolitik måste all överfiskning upphöra till 2020 i syfte att återställa och bevara fiskebestånden. Men det nya förslaget skulle tillåta kvoter som är mycket högre än de som fastställts av den nuvarande fiskepolitiken.

  Linnéa Engström från Europaparlamentets miljökommitté kommenterade planerna i en intervju med The Guardian:

  Med det här förslaget kommer överfiskning att fortsätta och i värsta fall kommer [baltisk] torsk att försvinna. Det är så allvarligt. Självklart kommer det här förslaget att tjäna som mall för andra förslag, och det är därför det är så viktigt att vi gör det på rätt sätt.

  Kommissionens plan går emot råd från många forskare och politiker som nu hoppas på en ny plan som sätter fiskebeståndens vara eller icke vara i första hand.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!