Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Lööf bekräftar partiets vision: 100% förnybart

  Regeringens framtidskommission presenterade i dag sin första delutredning. Annie Lööf, näringsminister, partiledare för Centerpartiet och även den som koordinerat arbetet, fanns på plats under frukostseminariet för att diskutera rapportens slutsatser.
  

  Foto: Anders Hellberg

  På vägen till en grönare framtid – utmaningar och möjligheter, så heter rapporten skriven av Petter Hojem, med förord av Annie Lööf, som tittar närmare på hur en grön omställning av samhället kan åstadkommas. Hojem, som arbetar som ämnessakkunnig vid regeringens framtidskommission, förklarade i sitt inledningsanförande att uppdraget från regeringen framför allt har handlat om att teckna ett scenario för hur Sverige med hållbar tillväxt kan gå mot en grön ekonomi, samt vilka möjligheter och utmaningar som följer av detta.

  Annie Lööf berättade att framför allt tre saker var viktiga att ta med sig i den fortsatta debatten. För det första handlar det enligt näringsministern om att det är viktigt att följa principen om att förorenaren ska betala. För det andra måste våra ekologiska resurser ses som kapital, som kan förbrukas men också förvaltas så att det kan växa. För det tredje finns det mycket i Framtidskommissionens rapport som tyder på att tillståndet i miljön inte är hopplöst, utan det finns lösningar på problemen vi står inför.

  Det är vilja som krävs. Och det krävs målmedvetenhet och tydliga mål att jobba mot. Då tror jag allting är möjligt, sa Lööf som berättade att målet om en grön ekonomi passade bra ihop med hennes eget motto:
  ”Ingenting är omöjligt, en del saker tar bara lite längre tid.”

  På en publikfråga om varför inte rapporten tydligare lyfter fram den förnybara energin som en framtidslösning blev svaret från Hojem att tanken inte har varit att föreslå specifika lösningar utan snarare teckna ett antal olika möjliga vägar mot en grön ekonomi.

  Annie Lööf la dock till följande kommentar:
  Jag som centerledare strävar givetvis mot ett hundraprocentigt förnyelsebart samhälle som en vision, det är en självklarhet från vår politiska utgångspunkt.

  Seminariet där rapporten presenteras kan du se här.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.