Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny kritik mot Vattenfalls kolkraftsplaner: ”Åtta byar skulle jämnas med marken”

  Greenpeace i Tyskland uppmanar nu Sveriges statsminister att agera mot Vattenfalls planerade brunkolsgruvor i landet.

  Debatten om Vattenfalls agerande runt om i Europa fortsätter. I ett öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt som publicerades i går skriver Greenpeace tyska kampanjchef Roland Hipp och organisationens nordiske generalsekreterare Mads Flarup Christensen att det vore ”stor politisk ansvarslöshet” om Vattenfall – nu när bolaget gjort klart att vissa delar av verksamheten i Kontinentaleuropa kan komma att säljas – går vidare med planerna på att bygga nya brunkolsgruvor i Tyskland.

  Miljöorganisationens representanter menar att om dessa gruvor tas i drift så kommer det innebära att möjligheterna för Tyskland att nå sina klimatmål kraftigt försvåras. Man skriver också att de nya gruvorna skulle innebära att ytterligare åtta byar ”jämnas med marken” och att 3 000 personer i så fall kommer att förlora sina hem.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.