Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nytt vindkraftsrekord i Sverige

  Under vecka 46 stod vindkraften för tio procent av elproduktionen.

  Det blåsiga vädret den senaste tiden har lett till att elproduktionen från de svenska vindkraftverken varit rekordhög, det skriver elbolaget Bixia i ett pressmeddelande. Under vecka 46 uppgick produktionen till hela 333 GWh. Detta kan enligt Bixia jämföras med kärnkraftreaktorerna Oskarshamn 1 och 2 som ger cirka 185 GWh under en normal vecka.

  Under rekordveckan, alltså mellan 11 och 17 november, kom sammantaget tio procent av den svenska elproduktionen från vindkraft. Enligt Bixia beror detta på en kombination av att allt fler vindkraftverk har tagits i drift samt på den fördelaktiga väderleken.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.