Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen ger 60 miljoner kronor till konstgödsel och giftbesprutning

  Dina skattepengar användas nu som bistånd som ska gå till konstgödsel och giftbesprutning, rapporterar Klotet.

  Det är 60 miljoner kronor som ska skänkas till organisationen AGRA – Allians för en Grön Revolution i Afrika. Tyvärr är inte AGRA så gröna som de vill framstå.

  Johanna Björklund från Sveriges lantbruksuniversitet är kritisk:

  – Revolutionen bygger på resurser som inte är hållbara, bland annat på fossil olja och fossil fosfor som inte kommer räcka länge till, och pesticider till exempel som ju skadar människor och som inte är bra för miljön och utrotar arter, säger hon.

  Hon får stöd av en omfattande studie om världens jordbruk framtagen av FN. Den berättar att gödsel från djur och ekologiska jordbruk för småbönder i Afrika är den mest hållbara vägen framåt både för bönderna, klimatet och miljön.

  Att ge bistånd till fel saker och att fuska med biståndet är den Svenska regeringen alltså ganska bra på. Vad blir nästa steg? Vi är nyfikna!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.