Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Resurserna är slut för i år

  Idag, den 22a augusti, infaller årets Earth Overshoot Day. Dagen som inte har något bra namn på svenska markerar det datum då mänskligheten har använt alla resurser som jorden producerar under ett år. Från och med nu och fram till årets slut använder vi av jordens reserver.
  Att dagen inträffar redan den 22 augusti är så klart anmärkningsvärt och detta än mer med tanke på att förra årets Overshoot day inträffade först den 27e september. Under lång tid har mänskligheten använt sig av jordens resurser men det var under mitten av 70-talet som vi gick över den magiska gränsen när vi använder mer än vad jorden klarar av att producera. Det globala fotavtrycket som mäts är en sammanslagning av en mängd olika miljöpåverkande aktiviteter, och tillsammans visar de på ett ohållbart konsumtionsmönster.
  Global footprint network som varje år beräknas earth overshoot day medger att det inte går att veta exakt vilket datum dagen inträffar. Oavsett det exakta datumet så är trenden ändå tydlig, vi använder mer naturresurser än vad som är långsiktigt hållbart, och vi trenden går fortfarande åt fel håll.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.