Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Samtliga reaktorer i Oskarshamn stoppade – igen

  Andra gången på mindre än två månader som alla tre reaktorer på kärnkraftverket står stilla.

  OKG:s hemsida förklaras att tio procent av all el som produceras i Sverige kommer från de tre reaktorerna i Oskarshamn.

  Men bredvid denna text kan man just nu se att samtliga reaktorer står stilla. O1 är stoppad på grund av ökande vibrationer i turbinanläggningen, O2 på grund av den årliga underhållsavställningen och O3 på grund av problem med turbinsystemet.

  Det här är andra gången sedan i början av september som alla tre reaktorer på Oskarshamns kärnkraftverk är nedstängda. Vid förra tillfället sa vd:n Johan Svenningsson till SVT:s Smålandsnytt:

  – Det är självklart inte tillfredställande och väldigt frustrerande att vi står stilla med anläggningarna och vi gör allt för att komma tillbaka i fulldrift.

  Denna gång säger informationschefen Anders Österberg till Sveriges Radios P4 Kalmar:

  – Garantier är alltid svårt att lämna, men ambitionen är att O3 ska starta upp redan under söndagen och att O1 är igång till den kalla perioden.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.