Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  SMB tipsar: Nu lanseras miljö- och hållbarhetskalendern

  I dag lanseras den nya miljökalendern Envent.se. Redan finns över 200 evenemang registrerade vilket gör kalendern till Sveriges största heltäckande samlingskalender för miljö- och hållbarhetsrelaterade evenemang.

  Kalendern har tagits fram helt med hjälp av ideella krafter. Projektet har också vuxit med tiden och i dag är det 15 personer som är engagerade i arbetet. Supermiljöbloggen passade på att ställa några frågor till Lan Wang, miljökonsult och ideellt miljöengagerad, som också är den som ligger bakom själva idén.

  Berätta om projektet.

  – Idén är väldigt enkel. Vi vill ha alla miljö- och hållbarhetsevenemang samlade i en kalender, oavsett om arrangören är myndighet, miljöorganisation eller aktör inom näringslivet. Idén kläcktes för många år sedan när vi själva saknade en sådan samlingsplats, och 2011 bestämde vi oss för att kicka igång projektet. Nu äntligen lanserar vi kalendern.

  Varför behövs det en miljökalender?

  – Sverige fullkomligt exploderar av grymma miljö- och hållbarhetsaktiviteter. Och det behöver synas. Vi vill att man ska se kalendern och tänka att ”Wow, vad mycket som händer inom miljö- och hållbarhet i Sverige”, och stärkas av det. Vi hoppas också på att kunna bidra till oväntade möten. Det är inte bara miljöorganisationer som anordnar miljöevenemang. Bland arrangörer och målgrupper i de listade evenemangen finns idrottare, läkare, artister, forskare, ingenjörer, studenter, politiker och många andra.

  – Och så behövs ju kalendern för att effektivisera och tillvara engagemang förstås. För miljöengagerade som slipper googla i det oändliga och för de organisationer som har begränsade resurser att nå ut. Det ska bli lika lätt att hitta en aktivitet oavsett om arrangören är Naturskyddsföreningen eller Mossornas vänner. Som arrangör ska det också bli lättare att hitta samarbetspartners och undvika schemakrockar.

  Så nu finns det alltså en kalender för miljö- och hållbarhetsrelaterade händelser, men finns det då några miljö- och hållbarhetsrelaterade händelser som sker i Sverige framöver?

  – Oh ja! Närmare bestämt har vi redan i dag drygt 200 evenemang i kalendern när sidan nu lanseras. Klimat, energi och mat känns som heta ämnen. Vattenresurs och ekonomi verkar också ligga bra till. Gillar man aktivteter ute i naturen kan man också glädjas över utbudet, framförallt på helgerna.

  Om man själv anordnar ett miljöevenemang, hur ska man göra för att få med det i kalendern?

  – Lätt som en plätt! Allt man behöver göra är att logga in och börja skapa sina evenemang. Det är öppet för alla.

   

  Värt alltså att framöver hålla koll på envent.se – Sveriges nya samlingsplats för miljö- och hållbarhetsevenemang.

  Envent_dot_SE_RGB

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.