Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Snöröjande hästar i Uppsala

  Foto: Public Domain

  Igår möttes många Uppsalabor av en ovanlig syn i snöstormen – två hästar skötte snöplogningen.

  Det var Hans Sidbäck med hingstarna Certino och Svensken som travade igång snösäsongen med att ploga och sanda, skriver SVT Nyheter Uppsala.

  För andra året i rad är de snöröjande hästarna ute på gatorna, till omgivningens stora förtjusning. Enligt Hans Sidbäck får de ta emot många positiva kommentarer, både från hästnostalgiker och miljömedvetna.

  – Det här är andra vintern som vi kör snöplogning och det har varit väldigt uppskattat av Uppsalaborna. Det är trevligt när man får flera hundra tummen upp om dagen när man jobbar. Folk stannar och vill prata med oss och fota hästarna.

  Ekipaget fortsätter att jobba för kommunen året runt. Sommartid slår de gräs och blir inkallade för skogskörning och vägunderhåll. Men ibland får hästarna självklart en paus i hagen för att beta lite – det gäller att spara på hästkrafterna.

  Uppsala har den senaste tiden presenterat flera miljönyttiga nyheter. De kan ni läsa mer om här:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.