Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Stanfordprofessorer kräver divestering i fossila bränslen

  Över 300 professorer på det prestigefyllda universitet vill få arbetsplatsen att helt divestera, vilket betyder att sluta investera i olje-, gas- och kolföretag.

  För att uppmärksamma den akuta klimatfrågan har nu 300 fakultetsmedlemmar på anrika Stanford University, däribland Nobelprisnominerade och vinnare av Fields-priset, skrivit ett brev till sina arbetsgivare, publicerat i The Guardian. I brevet uppmanar de universitetets ledare att erkänna hur brådskande klimatfrågan är, samt att att divestera i företag som arbetar med fossila bränslen.

  Liknande initiativ har blivit allt vanligare de senaste åren, speciellt i högskolevärlden. Studenter vid Lunds Universitet kämpar för divestering, och förra året fick en kampanj av lärare och studenter vid Harvard avslag på sitt krav om att universitet ska dra tillbaka de pengar som satsas i fonder för fossila bärnslen.

  Ett lyckat exempel är arvingarna till oljegiganterna Rockefeller, som förra året valde att dra tillbaka 860 miljoner dollar från investeringar i oljesand, kol och olja. Detta skrev Supermiljöbloggen mer om här.

  Här kan du läsa hela brevet från medlemmarna av fakulteten.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.