Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Stor oljeupptäkt i Arktis

  Arktis Foto: P J Hansen

  Ryska oljebolaget Rosneft har hittat olja i Karahavet i Arktis. Enligt Rosneftchefen Igor Setjin kan det handla om 100 miljoner ton olja.
  Det ryska statliga Rosneft innefattas av USA:s sanktioner. De driver projektet tillsammans med amerikanska Exxon, som nu kan behöva dra sig ur projektet om inte sanktionerna hävs, skriver TT. Setjin uppges ha sagt till Der Spiegel att de tror att det finns lika mycket olja där som i Saudiarabiens samlade oljereserver.
  Förra året sa FN:s miljöorgan UNEP att det behövs internationella åtgärder för att skydda det känsliga Arktis-området mot exploatering så snart som möjligt. När klimatförändringarna leder till smältande isar blir det i sin tur lättare att borra efter mer olja och gas i regionen, vilket hotar det känsliga ekosystemet. Riskerna med oljeborrning i regionen är stora, och en reparation av en läckande oljeplattform i det kalla havet skulle vara otroligt svårt.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!