Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenska EU-parlamentariker i gemensamt upprop: ”Vi måste sluta överfiska”

  I dag hålls en avgörande omröstning i Europaparlamentet som handlar om reformeringen av EU:s fiskepolitik. Intressant i sammanhanget är att svenska Europaparlamentariker från båda blocken arbetar tillsammans för att få ett stopp på det förödande överfisket.

  Foto: Christian Åslund/Greenpeace

  Svenska Dagbladets debattsida skriver i dag Christofer Fjellner (M), Marit Paulsen (FP), Isabella Lövin (MP), Mikael Gustavsson (V) och Jens Nilsson (S) att det lönar sig att samarbeta.

  ”Vi svenska EU-parlamentariker från alla partigrupper har inte kunnat vara mer eniga om detta. De senaste åren har vi haft ett gott samarbete där vi alla gjort vad vi kunnat för att göra våra kolleger från andra länder uppmärksamma på att vi nu har chansen att ändra denna destruktiva politik.”

  De svenska Europaparlamentarikerna uppmanar också den svenska regeringen att kämpa för en bättre EU-politik:

  ”I alla partigrupper från höger till vänster finns kolleger som lyssnar till det goda budskapet från EU-kommissionen och från progressiva röster från framför allt EU:s nordligare medlemsländer: vi måste sluta överfiska! Och vi måste lagstifta emot möjligheten att överfiska!”

  ”Vi vill mana Sveriges landsbygdsminister, men även miljöminister, Europaminister, statsminister och – varför inte – finansminister att fortsätta kämpa med oss för en verklig reform! Vi vet vilka motståndarna är – snäva ekonomiska sektorsintressen i en handfull länder, främst i Sydeuropa. Vårt samarbete i EU-parlamentet har visat att förändring är möjlig om debatten breddas – om även miljöfolket vaknar i alla läger, när den ekonomiskt usla fiskepolitiken granskas i sömmarna och när allmänheten trycker på.”

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.