Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Undersökning: Klimatskeptiker tenderar tro på konspirationsteorier

  Tror du inte på klimatförändringarna? Då kanske du
  även tror att månlandningen var en bluff

  Landade människan någonsin på månen? Var elfte september i själva verket ett attentat som genomfördes av USA:s regering? Var det Säpo som låg bakom Palmemordet? Är klimatförändringarna en bluff? En nyligen genomförd undersökning visar att de som svarar ja på den sista frågan om klimatförändringar också har lättare att tro på andra konspirationsteorier. 

  Undersökningen genomfördes genom ett frågeformulär som postades på flera miljörelaterade bloggar. Frågorna handlade om klimat, politik, ekonomi och konspirationsteorier.

  Resultatet är anmärkningsvärt. De som svarade att de trodde på en rad olika konspirationsteorier tenderade också att ifrågasätta det vetenskapliga konsensus som idag råder kring klimatförändringarna och dess orsaker.

  Undersökningen konstaterar även att klimatskepticism är mer förekommande på den politiska högerkanten än dito på vänster, vilket man förklarar med att tron på den fria marknaden är vanligare på högerkanten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.