Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Utsläppet: Fem kubikmeter popcorn i havet

  När Kustbevakningen övade oljeutsläpp hällde de fem kubikmeter popcorn i havet.

  Oljeutsläpp i vatten är ett problem som myndigheter och andra behöver vara förberedda på. Sådana utsläpp är också en av anledningarna till att bland annat Greenpeace är mycket kritiska till att börja borra efter olja i Arktis. Att städa upp där skulle vara mycket komplicerat, för att inte säga omöjligt, menar de.

  För att kunna hantera mer ordinära oljeutsläpp hade Kustbevakningen en övning tillsammans med sina danska och tyska kolleger i torsdags i förra veckan, då de använde popcorn som oljesubstitut. Pär Bergman på Kustbevakningen säger till Kvällsposten att popcorn används för att de syns bra, men att de inte smakar något vidare eftersom de inte saltats.

  Mer om själva övningen finns att läsa här.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.