Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vattenfall nominerad till årets Greenwashpris

  Foto: Anders Hellberg

  Planerna på nya kolgruvor rimmar illa med uppdraget att vara ledande i energiomställningen, menar Jordens vänner.
  Miljöorganisationen Jordens vänner delar varje år ut det svenska Greenwashpriset till ett företag, en organisation eller person som försöker grönmåla en miljödålig verksamhet.
  Varje år brukar priset delas ut under Almedalsveckan. Tidigare vinnare har bland annat varit Maud Olofsson (2011), Stora Enso (2012) och AP-fonderna (2013). Bland de som har chans att ta hem priset i år är förutom det statliga energibolaget Vattenfall:
  Cloetta, Santa Maria och Findus, för påståenden att användningen av RSPO-certifierad palmolja innebär att palmoljan är hållbart framtagen, något som starkt kan ifrågasättas.
  EU och EU-kommissionen, för att ställa sig bakom tvågradersmålet och sedan inte besluta om utsläppsminskningar som leder till att målet kan nås.
  Trafikverket, för hur man kommunicerar att den enormt miljöpåverkande vägsatsningen Förbifart Stockholm kommer ske med stor hänsyn till miljön.
  Ängelholms kommun, för ansökan om att bli en ekokommun, samtidigt som man verkar för vägprojekt i viktiga naturområden.
  Mer information om de nominerade bidragen, samt möjlighet att rösta, finns här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.