Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vattenfalls vattenkraftssatsning

  Vattenfall är det svenska statligt ägda bolaget som bland annat gjort sig känt för att ha gjort stora vinster på kolkraftverk i flera europeiska länder. Men nu verkar bolaget ta ett viktigt kliv i riktningen mot att följa riksdagens beslut om att leda utvecklingen till en hållbar elproduktion:

  ”Vattenfall investerar 13 miljarder kronor i att modernisera och öka produktionen i vattenkraftverken fram till 2023. Det innebär drygt en miljard kronor per år de kommande tio åren. Som ett led i förnyelsen får kraftverket i Storuman två nya turbiner och ökar produktionen med 8 gigawattimmar per år.”

  ”Investeringen i Storuman är ett led i projektet att modernisera Vattenfalls vattenkraftverk de kommande tio åren. I Storuman investeras 270 miljoner kronor med start 2014. Kraftverket Umluspen uppgraderas och ökar sin produktion med 8 gigawattimmar per vilket motsvarar el till 1.600 hushåll per år.”

  ”I och med uppgraderingen minskas oljemängden i kraftverket med 85 procent vilket minskar eventuell miljöpåverkan.”

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.