Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vertikala växthus kan föda storstäder i framtiden

  När världens befolkning växer och urbaniseringen tilltar är växthus i form av skyskrapor något som kan förse framtidens städer med närodlad mat. 

  År 2030 kommer över 60 procent av jordens befolkning att bo i storstäder, det sätter en enorm press på att nya tekniker för att före städer med färsk mat tas fram. Att bygga växthus i form av skyskrapor är en sådan idé som det svenska företaget Plantagon har tagit fram.

  Ett växthus på över 40 meter i höjd håller ska nu byggas i Linköping. Projektet är än så länge ett test, men allt fler forskare ställer sig bakom tanken om städer som blir självförsörjande på mat.

  Då man kan odla året runt i växthus räknar Plantagon med att man kan få upp mot fyra gånger så många skördar i växthus som man hade fått om man odlade traditionellt. Exempelvis skulle New York kunna bli självförsörjande på mat om de byggde 160 stycken 30-våningars skyskrapor.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.