Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Viktiga miljömöten hotas av Coronavirus

  I år äger flera viktiga internationella miljömöten rum, men det finns en växande oro över att det snabbspridande coronaviruset covid-19 kommer att ställa till det för mötena. 

  Sedan Världshälsoorganisationen förklarade att coronaviruset är ett folkhälsohot av internationella globala proportioner har alla större internationella sammankomster hamnat i skottgluggen.

  Kina är värd för årets toppmöte för biologisk mångfald, där politiker från hela världen samlas för att komma överens om ett nytt globalt ramverk för att skydda naturen. Förhandlingarna, kända under förkortningen COP15 eller CBD-mötet, ska äga rum i Kunming 15-28 oktober. Eftersom Kina är ett av de länder som drabbats hårdast av viruset är det inte osannolikt att möten måste flyttas eller skjutas upp

  Ett förberedande möte inför konventionen om biologisk mångfald (CBD) som skulle ägt rum i Kina i februari råkade redan ut för detta öde och blev förflyttat. CBD ändrade platsen för samtalen till Rom, Italien.

  Även det stora klimattoppmötet hotas. FN:s omtalade klimatmöte COP26 är planerat att äga rum i Glasgow i november. Redan förberedelserna inför mötet i Glasgow har mött på svårigheter på grund av reserestriktioner.

  Om spridningen av coronavirus utvecklas till en fullskalig pandemi är det otänkbart att arrangera ett klimattoppmöte som vanligt, säger Paul Bledsoe, en tidigare klimatrådgivare i vid vita huset i USA till The Guardian.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.