Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Supermiljöpodden #18 – Vad innebär FNs nya flygavtal?

Ett potentiellt historiskt klimatavtal inom flygbranschen skrivs nu under, Göteborgs stad visar framfötterna i avfallsreducering och förnyelsebar energi kan vara billigare än fossil redan idag. Dessutom är Parisavtalet redo att träda i kraft något vi firar med pompa och ståt eller kanske snarare en försiktig entusiasm.

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Supermiljöpodden #16 – Frankrikes plast-lag, ålgräs och trafikappar

Ratificeringen av Paris-avtalet går i en väldans fart och Supermiljöpoddens följetång om detta riskerar därmed att bli kort. Som tur är finns det mer att diskutera; plasten är återigen i hetluften, havets barnkammare Ålgräsängarna hotas och en ny app ska förbättra underlaget för trafikplanering. Välkommen!

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Supermiljöpodden #15 – Cykel, ratificering och el!

Kina och USA ratificerar Parisavtalet, regeringen satsar miljarder på klimatet och Finland ställer krav på importerade jordbruksprodukter. Supermiljöpodden diskuterar även tvåtydiga siffror om Sveriges utsläpp från elproduktionen och cyklistens vardag i storstan. Välkommen!

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Supermiljöpodden #14 – Höstpremiär!

Efter sommarens uppehåll gör sig Supermiljöpodden redo för en höst full av spännande miljönyheter. I detta 14e avsnitt diskuteras "farlig" plast, svenskarnas flygvanor och nya rekord för solceller i Chile

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Supermiljöpodden #13 – Energiöverenskommelsen

Den nya energiöverenskommelsen innebär en blocköverskridande och långsiktig energipolitik, men vad innebär den nya politiken? Blir det mer förnyelsebart, eller kommer kärnkraften fortsätta vara en stor elproducent? Lyssna på säsongens sista Supermiljöpodden med Vera Telemo och Ellen Palm.

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Supermiljöpodden #11 – Carbon Capture and Use (CCU)

Vera Telemo och Ellen Palm bygger vidare på temat att fånga in koldioxid från atmosfären och diskuterar här möjligheterna att använda koldioxid som råvara så kallad Carbon Capture and Utilization (CCU). Lyssna här på bloggen eller via din podcast-app i telefonen.

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Supermiljöpodden #8 – Mat och klimat

SUPERMILJÖPODDEN: Ekologisk eller konventionell mat, eller kanske något helt annat? Handlar allt bara om hur vi framstår inför andra, och när blev Earth Hour coolt? Lyssna och lär.

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Supermiljöpodden #5 – Vem har miljöansvaret?

I dagens avsnitt diskuterar Ellen och Vera kring vem som bär ansvaret för hållbarhet - är det individen eller staten? Självklart diskuteras nyheter, bland annat om förbud mot mikroplaster och nya innovativa transportlösningar.

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Premiär för Supermiljöpodden!

I detta premiäravsnitt av Supermiljöpodden fokuserar Vera Telemo och Ellen Palm på växthusgasutsläpp från jordbruket och det stundande klimatmötet i Paris. De tar också upp några aktuella nyheter om återvinning, Östersjön och matsvinn.