Bra år för ekologiskt

Foto: EU-kommissionen

Försäljningen av ekologiska livsmedel i Sverige väntas för första gången omsätta mer än tio miljarder kronor.

Efter några halvdana år så har försäljningen av ekologiska livsmedel nu börjat ta fart ordentligt, det rapporterar Sveriges radios Ekot som tagit del av nya siffror från Ekoweb, ett oberoende företag som bevakar den ekologiska marknaden.

Under 2013 väntas den årliga omsättningen slå rekord och landa på över tio miljarder kronor. Detta är visserligen inte mer än fyra procent av den totala livsmedelsmarknaden, men Cecilia Ryegård på Ekoweb räknar med en fördubbling fram till år 2020.

– Fler konsumenter vill använda sin köpkraft i butikerna för att påverka hur livsmedel är producerade, säger Ryegård till Ekot.

Miljö online2

Liknande artiklar