Godisjätte anklagas för att använda ”smutsig” palmolja i chokladen

Foto: Ardiles Rante, Greenpeace

Greenpeace varnar för kopplingar mellan regnskogsskövling och Cloettas kexchoklad.

I går på alla hjärtans dag gick Greenpeace ut med spoofsajten ”Det är inte jag det är du”. Här uppmanar organisationen allmänheten att ”göra slut” med Cloettas chokladprodukter fram tills det att företaget upphör med att använda palmolja som inte är hållbart framtagen.

Erika Bjureby, skogsansvarig på Greenpeace, säger i ett pressmeddelande:

Cloetta köper fortfarande palmolja från bolag som skövlar regnskog och driver därmed djur som den hotade sumatratigern mot utrotning. Cloetta måste kunna visa varifrån deras palmolja kommer och garantera att de inte har kopplingar till skövling.

Från Cloettas sida menar man dock att det jobbas med frågan. På Kexchoklads Facebooksida skriver företaget:

Vi strävar också, i likhet med vad Greenpeace rekommenderar, efter att tillsammans med våra huvudleverantörer röra oss ännu längre upp längs spårbarhetskedjan. Det är ett arbete som vi precis påbörjat och som vi hoppas kunna berätta mer om inom kort. Vi har en ambition att bli ännu bättre.

Miljö online2

Liknande artiklar