Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  Hårdrocksstjärna dissar vegetariskt

  Mikkey dee, Motörhead Foto: CC BY-SA 3.0. Adam Kliczek

  Motörheads Mikkey Dee verkar tro att hårdrocken kan dö ut. I alla fall om vi minskar på köttet för en mer vegetarisk och vegansk kost. ”En sallad kan man inte spela Motörhead-musik på”, säger stjärnan.
  Den vegetariska musikfestivalen Way Out West går av stapeln idag. I en intervju i Gaffa om att hårdrocksbandet ska spela på Way Out West var Mikkey Dee kritisk till matutbudet.

  Att det är en helt vegetarisk festival är ju dock lite skumt. Va fan, man kan ju inte ens få sig en hamburgare! Det är ju lite lustigt. Men det är ju fint för dem som gillar det.
  Men hur ser ni som band på det?
  – Ja va fan, vi får väl käka innan vi kommer dit helt enkelt. Jag menar, en sallad kan man inte spela Motörhead-musik på. Det bara är så.

  Festivalen säljer däremot burgare. Även om den inte är gjord på kött. Dee fortsätter i en intervju i Expressen att en nog har ätit för mycket sallad om den skulle tröttna på deras musik.

  Sen om salladsätarna somnar efter tredje låten kan inte jag hjälpa. Då har de ätit för många tomater och kan köra sin salladsfest, säger Mikkey Dee och tillägger:
  – Då säger jag så här: Om de tycker vi förstör kan salladsätarna stoppa upp sina tomater i öronen och lipa i ett eget hörn.

  Nyligen kom en studie som visade att köttätare släpper ut dubbelt så mycket genom sin mat jämfört med personer som inte åt kött. Samtidigt flaggar livsmedelsverket för att vi ur hälsosynpunkt borde dra ner på köttet, och om vi jämför med nivån från 2000 har försäljningen av kött ökat med 92 procent. 2000 är alltså 25 år efter att Motörhead bildades.
  Sammanfattning växthusgaser/kg produkt

   • Bär, grönsaker och potatis – 0,2 kg
   • Torra bönor – 0,7 kgvarav soja – 1  kg
   • Fisk – 1,5-4,5 kg
   • Kyckling – 2-4 kg
   • Quorn – 2-7 kg
   • Griskött – 5 kg
   • Nötkött – 15-25 kg

  Way Out Wests hemsida står det att ”man kan tycka att några dagar med endast vegetarisk mat inte gör någon större skillnad på klimatet. Men det gör det; vi får en kraftig utsläppsreduktion på maten vilket minskar festivalens totala klimatpåverkan. Om vi dessutom har fått några av oss att minska vår köttkonsumtion över året, då har vi kommit en bra bit på vägen”

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.