Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bra år för ekologiskt

  Försäljningen av ekologiska livsmedel i Sverige väntas för första gången omsätta mer än tio miljarder kronor.

  Efter några halvdana år så har försäljningen av ekologiska livsmedel nu börjat ta fart ordentligt, det rapporterar Sveriges radios Ekot som tagit del av nya siffror från Ekoweb, ett oberoende företag som bevakar den ekologiska marknaden.

  Under 2013 väntas den årliga omsättningen slå rekord och landa på över tio miljarder kronor. Detta är visserligen inte mer än fyra procent av den totala livsmedelsmarknaden, men Cecilia Ryegård på Ekoweb räknar med en fördubbling fram till år 2020.

  – Fler konsumenter vill använda sin köpkraft i butikerna för att påverka hur livsmedel är producerade, säger Ryegård till Ekot.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.