Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fältbiologerna sågar statsministerns insatser på miljöområdet

  Ny kampanj med omgjorda valsedlar ska få fart på miljödebatten inför valet.
  Efter att Fredrik Reinfeldt hållit sitt sommartal under lördagen och samtidigt skrivit om Moderaternas prioriteringar på DN Debatt gick Fältbiologerna ut med hård kritik mot statsministern och moderatledaren.
  – Vi har en statsminister som ska gå till val på att vara det mest regeringsdugliga alternativet. Samtidigt är han ledare för ett parti som har gjort att Sverige backat i alla miljöfrågor, säger Sara Vikström Olsson, ordförande för Fältbiologerna, i ett pressmeddelande.
  Fältbiologerna drar nu igång en kampanj inför valet där man bland annat har tillverkat omgjorda valsedlar från Moderaterna. På dessa har organisationen skrivit vad man anser att partiet har gjort för miljön under den senaste mandatperioden, exempelvis:

  • Uppskjutet skydd av havet
  • Små utsläppsminskningar
  • Inget förbud mot bottentrålning
  • Låga anslag till skydd av skog
  • Halvdant kemikaliearbete

  Valsedelns budskap är enligt Fältbiologerna baserad på Naturskyddsföreningens rapport Fyra förlorade år för miljön (pdf) som är en granskning av riksdagspartiernas miljöinsatser 2010–2014.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!