Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  LISTA: länderna med bäst inställning till hållbar konsumtion

  Foto: National Geographic och GlobeScan

  Allt fler är medvetna om miljöförändringarna, men trots detta är det få som förändrar sitt konsumtionsbeteende. Bäst på hållbar konsumtion är Indien.
  National Geographic Society har i samarbete med GlobeScan tagit fram ett index över hur pass miljömedvetna konsumenter i olika länder är. Indexet kallas för Greendex och har tidigare genomförts 2008, 2009 och 2012.
  Årets Greendex visar att allt fler är oroade över klimathotet, men den insikten speglas inte i konsumtionsvanor och beteende i någon större utsträckning. Länderna med mest miljömedvetna konsumenter är Indien, Kina och Sydkorea. Sverige rankas som tolva. Minst intresserade av hållbar konsumtion är amerikanerna.
  Studien har gjorts på 18 000 personer i arton olika länder runt om i världen. Man undersökte hur konsumenterna agerade gällande energianvändning, transportval, mat och ekologiska produkter. Man testade även attityd angående miljö och hållbarhet, och hur mycket konsumenterna visste om klimatförändringarna.
  Här och här kan du läsa mer om hur rankningen såg ut.
   
   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.