(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Nutella – ett hot mot regnskogen

Foto: Chi King

Frankrikes ekologiminister Ségolène Royal uppmanar den italienska chokladjätten Ferrero att byta palmoljan mot andra ingredienser.

”Vi måste plantera massor av träd, eftersom massiv avskogning leder till global uppvärmning. Vi borde sluta äta Nutella, eftersom det är gjort på palmolja”, säger ministern i fransk TV.

Åttio procent av palmoljan som Ferrero använder kommer från Malaysia. Resten kommer från Papua Nya Guinea, Indonesien och Brasilien.

Företaget svarar att de är medvetna om miljöproblemen med palmoljan, och att de försöker att använda ”ansvarsfullt” producerad palmolja.

Enorma ytor regnskog skövlas varje år för att göra plats åt palmoljeplantager. Här kan du skriva under uppmaningen att palmolja måste märkas ut på innehållsförteckningarna, och här kan du fördjupa dig i palmoljans förödande konsekvenser – samt vad du kan göra för att undvika den.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.