Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  OKG förbereder permanent avstängning av reaktor

  Reaktorn O1 i Oskarshamn har de senaste åren haft åtskilliga problem, nu öppnar ägarna OKG för reaktorn kan komma att stängas. 
  OKG planerar att ansöka om så kallad avställnings och servicedrift, vilket innebär att reaktorn stängs permanent. Orsaken till ansökan är enligt DI.se att Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar med att ta fram nya säkerhetskrav, något som skulle kunna innebära så stora investeringskostnader för ägarna OKG att det blir mer lönsamt att stänga kärnkraftverket.

   – Jag vill betona att det inte finns något beslut om permanent stängning av reaktorn. Men med erfarenheterna från Barsebäck vet vi att det är oerhört långa ledtider för ansökans- och tillståndsprocesser mot olika myndigheter. För att inte förlora dyrbar tid, startar vi upp den här processen redan nu, säger OKG:s VD Johan Svenningsson.

  Reaktorn O1 har haft stora problem de senaste åren med allt ifrån problem med ventiler till högrtrycksturbiner, vilket ledde till att reaktorn stod stilla under större delen av 2013. Så sent som idag fick reaktorn stoppas igen, på grund av ett oljeläckage i en ventilutrustning.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.