Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rockström om Vattenfalls brunkol: ”Behåll och verka för utfasning”

  Den internationellt erkända professorn tar nu ställning i vad som är en av de mest omdebatterade frågorna i Sverige.

  När statsminister Stefan Löfven (S) mötte riksdagsledamöterna i EU-nämnden förra året för att diskutera EU:s klimatpolitik sa han bland annat:

  – Jag har personligen blivit inspirerad av professor Johan Rockström. Han sade något väldigt klokt vid ett tillfälle, att jorden ger oss en ram. Det finns ett begränsat utrymme för oss att hantera jorden med dess resurser. Om vi håller oss inom den ramen kommer jorden att kunna vara till vår fördel. Då kan vi rädda klimatet. Gör vi inte det ser vi fram emot något helt annat.

  Frågan är vad Stefan Löfven tycker om dagens besked från Johan Rockström, som är professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet och även chef för Stockholm Resilience Centre, och som i dag var den som pratade i Sveriges radios Sommar i P1.

  Efter programmet chattade Johan Rockström med lyssnarna, och på en fråga från en av Supermiljöbloggens skribenter lät det så här:

  Vad tycker du är det smarta att göra då det gäller Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland: sälja eller behålla och verka för en utfasning?

  Behålla och verka för utfasning. Och, offentligt erkänna att man gjorde en dålig affärsbedömning.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.