Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vattenfall kan få bygga två kustnära vindkraftparker i Danmark

  Vattenfall-pressetur til Horns Rev. arkiv 226-2A Foto: Heidi Lundsgaard

  Det svenska statliga energibolaget vann budgivning.

  Den danska staten meddelade i dag att Vattenfall vunnit budgivningen om att få bygga två kustnära vindkraftparker utanför Hvide Sand respektive Thyborön på totalt 350 MW. Vattenfalls vinnande bud var 0,475 kr/kWh.

  – Det här är fantastiska nyheter. Vi har varit involverade i dansk vindkraft i nästan 20 år och att vi vunnit den här budgivningen är ett betydande tillskott till vår portfölj och det ger oss möjlighet att förse 375 000 danska hem med förnybar el, säger Magnus Hall, Vattenfalls vd, i ett pressmeddelande.

  Nu väntar bolaget på ett slutligt godkännande från den danska staten. Om allt går i lås är planen att påbörja bygget 2019 och att leverera el 2020.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.