Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – om miljöhögern, Vattenfall och tigerblod

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

  ***

  Marabou tömmer tigrar på blod

  Så lyder rubriken på Aftonbladets artikel om den nya rapporten från Greenpeace som visar hur palmoljan i Marabous choklad har kopplingar till regnskogsskövling i Indonesien och därmed bidrar till hotet mot Sumatratigern.

  ***

  – Att behöva tala om för min dotter att inte dricka vattnet hemma och att inte tillåta henne att bada längre. Det har känts obehagligt, för om hon sitter i det varma vattnet tar slemhinnorna upp det i kroppen, rakt ut i blodet.

  Veronica Elfving, en av hyresgästerna i bostadsområdet Kulltorp i Ängelholm, berättar för SVT Nyheter om känslan efter att det upptäckts att man här levt med det hormonstörande ämnet bisfenol A i dricksvattnet i flera år utan att veta om det.

  ***

  – Följden är att hela byar försvinner och 3200 människor måste flytta. Detta kan svenska regeringen inte ignorera.

  I SvD Näringsliv förklarar Axel Vogel, gruppordförande för die Grünen i det östtyska delstatsparlamentet i Brandenburg, vad han anser om att regeringen i Sverige inte tänker stoppa Vattenfalls planer på att öppna nya brunkolsdagbrott i Tyskland.

  ***

  Det mest rationella vi kan göra är faktiskt att lägga våra röster på de partier som är beredda att göra mest i dessa frågor.

  I sin kolumn i Metro skriver Göran Greider att det är lätt att förlamas av stora frågor som klimathotet, men att det samtidigt finns sätt för individer att agera.

  ***

  Min hypotes är att borgerliga politiker har beröringskräck för miljöfrågan.

  Carl Hall från miljöteknikfonden Alder, som även skrivit boken Miljökapitalisterna, har en debattartikel i Miljö & utveckling där han frågar sig var miljöhögern finns.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.