Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Veckans miljöcitat – Vattenfall special

  Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar.

  Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.

  Mycket nöje! (Obs, citaten nedan har ingen inbördes ordning, och det är upp till dig som läsare att avgöra om du tycker det är en värsting eller visdom.)

   

   

  Vd Lars G Josefsson tilläts leka Gordon Gekko på Europas ener­gi­mark­nad.

  Eigil Söderin på tidningen ETC skriver i senaste numret om Vat­ten­falls förra vd.

  Vat­ten­fall har inte heller lyssnat på tyska po­li­ti­kers mål­sätt­ning­ar, utan som envisa åsnor tänkt att de själva vet bäst.

  Maria Wet­ter­strand, fri­ståen­de debattör, skriver om Vat­ten­falls affärer i en krönika i Metro.

  – Vi har na­tur­ligt­vis ett ansvar gentemot våra ak­tieä­ga­re att göra lönsamma in­ve­ste­ring­ar och det gör vi.

  SVT Nyheter rap­por­te­rar om att Vat­ten­fall drar ner på vind­krafts­sats­ning­ar­na, där Torbjörn Wahlborg, vice vd på Vat­ten­fall, får frågan: Men är det inte viktigare att ta hänsyn till klimatet och fortsätta med de för­ny­el­se­ba­ra in­ve­ste­ring­ar­na?

  – Det här är en avvägning. Skat­te­be­ta­lar­nas pengar ska alltid värnas.

  SVT Nyheter följer upp med att fråga fi­nansmark­nads­mi­nis­ter Peter Norman (M): Är Vat­ten­falls finanser viktigare än klimatet?

  Allt detta bara för att öka vinsten i ett bolag.

  Gregor Kessler, ta­les­per­son på Gre­en­pe­a­ce i Tyskland, skriver ett blog­gin­lägg om att en tysk by, som dessutom har gott om förnybar energi, kommer att jämnas med marken om Vat­ten­falls planerade kolgruvor i området godkänns.

   

  Missade du de bästa miljöcitaten från förra veckan? Kolla här!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.