Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Wayne’s Coffee blir KRAV-certifierade

    Wayne’s Coffee är med sina 88 kaféer i Sverige en av våra största kafékedjor. Nu har beslutet fattats att alla ska KRAV-certifieras, vilket blir ett välkommet tillskott till de ca 800 restauranger som redan är certifierade i Sverige.

    Det är viktigt att företag i vår storlek tar sitt ansvar och serverar så hållbart producerade råvaror som möjligt. Det har vi strävat efter sedan starten för tjugo år sedan. Vi är stolta över att kunna erbjuda kunderna ett bra utbud av KRAV-märkta och ekologiska råvaror, säger Daniel Nordström, produktutvecklingschef på Wayne’s Coffee.

    Mer konkret innebär KRAV-certifieringen att en viss andel av produkterna som används måste vara KRAV-godkända. Beroende på andel så fås olika många märken. Ett märke kräver att 25 procent av inköpsvärdet är KRAV-godkända, två märken innebär 50 procent och tre märken innebär 90 procent. Alternativt kan 15 produkter motsvara ett märke.

    Antalet KRAV-märken på en restaurang eller ett kafé säger rätt mycket om smaken tycker jag. Bryr man sig om råvarorna och hur de odlas, så bryr man sig också om smak och kvalitet, säger Johan Ceije, försäljningschef på KRAV.

    För Wayne’s Coffee är första steget att ta in exempelvis mjölk, yoghurt, kakao och honung som är godkänt av KRAV.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.