Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Positiva nyheter

  Britterna i täten – alla nya hem måste utrustas med elbilsladdare

  Ett brittiskt lagförslag som innebär att alla nya hem och kontorsbyggnader måste utrustas med elbilsladdare förväntas bli lag i Storbritannien från 2022. Går förslaget igenom blir landet först i världen med den typen av lagkrav. 

  Tanken bakom det nya lagförslaget är att det ska hjälpa omställningen till elbilar, vilket är särskilt viktigt i Storbritannien eftersom planen där är att införa förbud mot nya fossilenergidrivna fordon från år 2030. Den nya lagen ses som ett ytterligare incitament för att britter ska omfamna omställningen till elbilar.

  I synnerhet tror man att det här nya förslaget ska kunna förebygga den så kallade räckviddsångest som människor kan känna, alltså en rädsla för att inte bilen ska kunna laddas vid behov.

  Förslaget innebär dock inte enbart att nya fastigheter ska utrustas med elbilsladdare, utan även att det ska göras på ett sätt så att bilarnas batterier fylls på utan att överbelasta nätet. Det innebär bland annat att laddning på natten ska främjas genom nya digitala lösningar. 

  Förslaget följs därmed av nya tekniska innovationer som ska underlätta laddningen av elbilar. Bland annat har den nya smarta applikationen EV8 Switch presenterats som på olika sätt ska stödja de britter som väljer elbil. 


  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.