Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ekologiskt slår rekord!

  Organic food Foto: Rickard Smith

  Det har aldrig sålts så mycket ekologiska livsmedel som nu. Försäljningen har ökat med 30 procent under det senaste halvåret, skriver Dagens Nyheter.
  Den ökade försäljningen har gjort att priserna på till exempel ekologisk mjölk, bananer och äpplen har sjunkit. Men ekologiska produkter från djur är fortfarande klart dyrare jämfört med icke-ekologiskt. Det beror på att kraven på hur djuren har det är högre.

  Jag har inte varit med om något liknande. Det här är jättejättebra försäljning. Jag vågar säga att ökningen i Sverige är unik både ur ett nationellt och ur ett globalt perspektiv, säger Cecilia Ryegård på Ekoweb

  Försäljningen av ekologiskt vin på systembolaget har ökat med 98 % det senaste halvåret, vilket Supermiljöbloggen har skrivit mer om här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.