Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Lägre elpriser med fler godkända vindkraftprojekt

  Ny statistik visar att endast drygt en tredjedel av de ansökningar för landbaserad vindkraft som lämnas in blir godkända. För havsbaserad vindkraft är andelen ännu mindre. Experter menar att det skulle ha varit möjligt att sänka elpriserna om fler projekt hade godkänts, rapporterar TV4.

  Åsa Elmqvist, vindkraftsexpert på Energiforsk, beskriver för TV4 hur elpriset kunde ha varit mycket lägre om fler vindkraftverksprojekt hade kunnat genomföras. Hon framhåller att om man hade kunnat bygga ut vindkraft i södra Sverige och ansluta havsbaserad vindkraft, så hade elpriset kunnat ligga på ungefär hälften av dagens höga pris.

  Detta visar på en utmaning för vindkraftsindustrin i Sverige. Trots att vindkraft är en hållbar energikälla och att forskning tagit fram flera lösningar för att förebygga miljöproblem som vindkraft är förknippade med, verkar det som att det ändå finns en del hinder att övervinna för att möjliggöra utbyggnad av vindkraft i Sverige.

  För att nå Sveriges miljömål och bidra till en hållbar utveckling är det emellertid viktigt att politiker tar ansvar och arbetar för att skapa bättre förutsättningar för utbyggnad av vindkraft. Om fler vindkraftprojekt blir godkända kan vi både öka andelen förnybar energi i Sverige och sänka elpriserna.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.